Sosiaalinen media

Kuvien merkitys on noussut sosiaalisen median postauksissa hyvinkin tärkeiksi, eikä juuri kukaan enää julkaise somessa mitään ilman kuvaa. Kuva tai video toimii katseenvangitsijana. Jotta kuvat toimivat toivotulla tavalla somepostauksessa ja kun niihin halutaan lisätä tekstiä tai muita elementtejä, tarvitaan jonkin kuvankäsittelyohjelma. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta hankkia maksullista kuvankäsittelyohjelmaa, kokeile Canvaa.

Ei hätää, sillä maksuttomiakin sovelluksia löytyy.

Yksi niistä on Canva, joka on saanut paljon kehuja käyttäjiltä.

Canva on suhteellisen helppokäyttöinen selainpohjainen sovellus, jota ei tarvitse ladata omalle koneelle. Riittää, kun kirjaudut sisään selaimella. Jos haluat käyttää Canvaa kännykällä tai tabletilla, ladattava appi löytyy Google kaupasta tai App Storesta. Canvasta löytyy sekä maksuton että maksullinen versio. Maksuttomalla versiolla pärjää varsin hyvin ja sillä voit kätevästi tutustua ohjelman käyttöön.

Valmiita suunnittelupohjia ja kuvia

Suunnittelumalleja löytyy useita, joilla pääsee helposti alkuun. Jos maksuttomista malleista et löydä sopivaa, maksullisia suunnittelupohjia voi ladata hyvin edullisesti yhden euron hintaan. Kuvia löytyy melko runsaasti Canvasta osa ilmaisia ja loput maksullisia, jotka maksavat vain yhden euron. Tarkasta hinnat Canvasta.

Canvan valmiit suunnittelupohjat ovat oikean kokoisia ja pohjia on niin Facebookiin, Instagramiin, Twitteriin ja LinkedIniin. Uutena on tullut suunnittelupohjat Instagram Stories -julkaisuja varten. Voit hyödyntää myös muita suunnittelumalleja kuten esite- ja korttipohjia.

Maksullinen versio tarjoaa lisäominaisuuksia

Maksullisessa versiossa tulee lisäominaisuuksia, jotka voivat olla käytännöllisiä silloin, kun suunnittelu on hyvinkin ammattimaista. Maksulliseen versioon voi ladata yrityksen omat värit ja fontit, jolloin niitä on helppo käyttää ja ilme pysyy yhtenäisenä. Myös uusia ominaisuuksia on tullut, esimerkiksi samasta kuvasta voi automaattisesti luoda eri somekanaviin sopivankokoiset kuvat tai kuviin voi luoda liikkuvia efektejä. Katso hinnoittelu Canvan sivuilta.

Kaipaatko koulutusta?

Jos et pääse itse alkuun ilman opastusta tai yrityksesi tarvitsee koulutusta, kysy räätälöityä koulutusta. Olen kouluttanut jo useita henkilöitä Canvan käyttäjiksi.